В Унгария откриват първия безплатен супермаркет

Първият безплатен супермаркет ще бъде открит в Будапеща. Той ще бъде за мостри. Можеш да вземеш каквото си поискаш, без да платиш. В замяна обаче си задължен да дадеш мнението си за продукта, съобщи БТА.

Ще бъдат предлагани мостри на всякакви стоки - козметика, прахове за пране и хранителните продукти, в зависимост от месечните търговски промоции.

За да пазаруваш в безплатния супермаркет, е необходимо само едно условие - да се запишеш и да ти издадат членска карта. Тя е с годишна давност и ще се получава срещу 5 евро.

Безплатният магазин се вписва в една от най-съвременните маркетингови стратегии, наречена Tryvertising. Това е форма на реклама, при която опитваш продукта, за да можеш сам да се убедиш в неговите качества.

Крайната цел е да се изгради трайна консуматорска група, която на свой ред, от уста на уста, да пропагандира новата стока. Но също така, благодарение на обратната връзка с магазина, да бъдат подобрени качествата на предлагания продукт според изискванията на клиентелата.

Едва тогава той ще бъде пуснат в големите молове и търговски вериги. В супермаркета ще бъдат обзаведени пространства за демонстрация на продуктите и за тяхното опитване на място.

Но клиентите ще могат да осъществят следващо пазаруване само при условие, че са попълнили формулярите и са дали мнението си за стоката, с която са се сдобили предишния път.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини