Партиите се разбраха само за 35 минути

Днес, 2.08.2011 г. в Общинска администрация – Кърджали се проведоха  консултации за сформиране на Общинската избирателна комисия /ОИК/ на основание Указ №146/20.06.2001 г. на Президента на Република България и чл.30, ал.2 от Изборния кодекс и Решение №18/08.07.2011 год. на Централна избирателна комисия.

В консултациите взеха участие политическите партии ГЕРБ, ДПС, Атака, НДСВ, Коалиция за България/КБ/ и Синята коалиция.

ОИК в община Кърджали ще се състои от 17 члена. Участницитете в консултациите при кмета на общината инж.Хасан Азис постигнаха споразумение ГЕРБ да излъчи свой представител за председател на комисията, КБ да излъчи свой представител за зам.-председателското място, а ДПС да посочи представител за секретар на ОИК.

ГЕРБ ще има 7 членове, ДПС и КБ по 2 членове, НДСВ, Атака и Синята коалиция по 1 член.

Консултациите приключиха само за 35 минути. Инж.Азис коментира, че постигнатото съгласие за състава на ОИК е показателен по отношение на мъдростта и политическата зрялост, проявена от местните представители на политическите партии. Знакът, който се дава е много важен и е резултат от политическия опит и далновидност, каза още той.

Кметът на общината ще изпрати предложението  за състав на ОИК  и протокола с постигнатото съгласие до ЦИК за назначаване на комисията. Съгласно Изборния кодекс комисията ще започне работа 65 дена преди изборния ден, т.е. 18 август 2011 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини