"Горна Арда" продължава с ЕВН и НЕК

Започват детайлни проучвания за финализиране на идейния проект за каскада "Горна Арда", на чиято база ще стартира процедурата по ОВОС. Това е съобщил на областния управител на Кърджали Иванка Таушанова  председателят на Управителния съвет на Хидроенергийната компания "Горна Арда" Вернер Казагранде.

Таушанова е пожелала "проектът, който е жизненоважен за хората в Родопите и очакван от години, да се осъществи в най-близко време и по най-добрия начин".

Националната електрическа компания (НЕК) и "ЕВН Австрия" ще си партнират при проектирането, изграждането и строителството на хидроенергийната каскада "Горна Арда" стана ясно преди седмица. ЕВН придоби акциите, притежавани досега от турската компания "Си Си Джи Иншаат Санайъ Ятъръм ве Туризъм А.Ш.". Турското дружество държеше 30 процента от акциите на основаната през 1999 г. "Хидроенергийна компания Горна Арда" АД ("ХЕК Горна Арда"). Сделката по изкупуването на акциите на "Джейлан холдинг" от страна на EVN най-после е приключила и новото ръководство на ХЕК "Горна Арда" може да пристъпи към действие.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини