Започват Големия мост над Водното огледало

Проектът „Мостът – кръстопът на култури”  е одобрен за финансиране и на 9 август предстои подписването на договор за изпълнението му. Големият мост над Водното огледало в Кърджали ще стане мястото, където ще се срещат различни култури, което ще обогати културното пространство на областния център.

Проектът е на стойност 418 152 лева, а финансиращата програма е ОП „Регионално развитие”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”, съобщи на пресконференция кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

В рамките на проекта ще се проведат  „Дни на изкуствата” - Ден на фотографията „Аз и моят град”, Ден на музиката, Ден на приказката; Уъркшоп по фотография; Уикенд фестивал /лайв концепция/ „Мостът”; Изложба на открито „Старият Кърджали”. Включено е също изследване на мултикултурната памет. Песенните и инструментални традиции ще влезат в рекламно-информационен каталог „Ден на музиката”, съставянето и издаването на който е част от проекта.


Водеща организация при реализацията на проекта е Община Кърджали, а неин партньор - Фондация “Младежки център КРЪГ”, а продължителността му е 24 месеца, уточни градоначалникът.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини