Триумф на театралите от ГПЧЕ “Христо Ботев”

От 4. до 11. юли в гр. Балчик се проведе 3-тото издание на І-вия международен детски фестивал на английски език. Група ученици от гимназия “Хр. Ботев” участваха в него с три постановки за сценично изкуство, двете от които на английски език, а третата на немски език.  Ботевци се състезаваха със свои връстници от Москва, Петербург, Ярославск, Кинешма и много групи от България, които им бяха достойни конкуренти. Със своето сценично майсторство и с перфектния си английски език те станаха любимци не само на публиката, но и на прецизното жури. Постановката “Формула на любовта”, която е по сценарий на нашите ученици от 10. клас - Ахмед Юмер, Мария Георгиева и Теодора Карабашева и преведена на английски език пак от тях, предизвика неописуем възторг и бурни овации сред публиката, а по лицата на умореното и строго жури грейна усмивка. Представлението “Конска фамилия” по разказа на Чехов  грабна сърцата на всички участници с режисьорската приумица и със сценичното изпълнение на нашите актьори. Изпълненият етюд за смъртта на отличен немски език от Мариан Недялков и Стойчо Спасов  получи заслужени аплодисменти и похвали от всички немскоговорящи участници на фестивала, дори и от най-големите  конкуренти  на ботевските възпитаници - “Jam session” и “ Step by Step” от Москва.

    Нашите ученици участваха и с вокални изпълнения в номинация «вокал». Елегантното и превъзходно изпълнение на  Мария Белева и безупречният рап на Дженк Мехмед вдигнаха публиката на крака, която  забрави, че е на конкурс,  запя заедно с тях.  и огласи залата със своите възгласи за повторно изпълнение.

    На гала концерта, който се проведе в курорта Албена , бяха поканени нашите ботевски изпълнители, за да се насладят отново участниците във фестивала на тяхното чудесно представяне.

    Публика и жури бяха единодушни за присъдените призове на театрали и вокали от ГПЧЕ “Хр. Ботев”: І-во място за сценично изкуство на английски език, І-во място за сценично изкуство на немски език, І-во място за вокал, две специални награди за вокал и една специална награда за най-добър английски език. Учениците, които станаха любимци на всички и които заслужено се класираха на първите места са: Ахмед Юмер-10. клас, Мария Георгиева – 10. клас, Теодора Карабашева – 10. клас, Мариан Недялков – 10. клас, Стойчо Спасов – 10. клас, Дениз Садула-10. клас, Михаела Бонева – 10. клас, Александра Йовчева -9. клас, Мария Белева – 8. клас и Дженк Мехмед – 11. клас.

   Пожелаваме на всички участници нови творчески успехи! Вие сте ПЪРВИ!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини