Шефът на ”Паркиране и мобилност” загина при пожар, докато спасява сина си

Сн.: http://www.sofiatraffic.bg

45-годишният Марчело Доковски, съуправител на Центъра за градска мобилност, загина при пожар в жилището си в столичния ж.к "Белите брези" снощи, докато се опитвал да извади от пламъците 15-годишния си син.

Огънят избухнал в жилището, което е на осмия етаж в блок 32 снощи около 23 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тогава родителите не били вкъщи, а момчето им се обадило по телефона. След това позвънило и на тел. 160. Дежурните огнеборци му дали точни указания - да излезе на терасата, за да не се задуши от дима и веднага към мястото се отправили два екипа на столичната пожарна и линейка.

В това време родителите се прибрали и Доковски се опитал да спаси детето си, влизайки в горящия апартамент. При пристигането на пожарникарите той бил открит в безпомощно състояние и въпреки усилията на екипите - починал.

15-годишното момче и 41-годишната му майка са транспортирани с линейка на пожарната в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата. Те са се надишали с пушечни газове, но са прекарали нощта спокойно и състоянието им е стабилно. Според лекарите двамата са прекарали около 20 минути в задимена среда.

Все още не са известни причините за пожара. Води се следствие.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини