Съветници от опозицията:Въртят далавера с механа „Тони”

Удължаване срока на договор за наем на механа „Тони” в кв. Веселчане се оказа темата, която заформи спор в залата по време на днешната сесия на общинския съвет в Кърджали. Прехвърчаха искри между представителите на опозицията Вячеслав Спасов и Яне Янев, от една страна и Фаик Мехмед от ДПС, от друга.

Независимият  съветник Спасов недоумяваше защо в две последователни общински сесии тази точка се отменя. Защо се гласува в комисии и след това отпада? Март месец е изтекъл договора на Севдалин Овчаров, наемател на въпросния механа „Тони”, което означава, че тя функционира незаконно,каза Спасов.  Според съветника на мястото на бившия клуб, който е бил паянтова сграда е издигната двуетажна постройка. Това е абсолютно недопустимо, смята общинския съветник. Според него плащаните от наемателя 389 лв. без ДДС са крайно малко за печалбата, която извлича Севдалин Огнянов.

Яне Янев от политически клуб „Тракия” каза, че от март месец досега общината като собственик не може да вземе решение дали договорът да бъде удължен или прекратен. И след като няма договорни отношения, имотът се ползва незаконно. Той каза, че няма никакво основание точката да бъде оттеглена.

 Фаик Мехмед от ДПС заяви, че проблемът е бил разгледан от икономическата комисия на местния парламент. Не стигнахме до решение и затова кметът оттегля тази точка от дневния ред, каза Мехмед.

Според Вячеслав Спасов причината  да се стигне до оттеглянето на точката е скандалът по време на заседанието на постоянната икономическа комисия. Тогава нейния председател Бахар Палова навикала съпартийците си,защото единият гласувал „въздържал се”, а другия „против” предложението на кмета да се продължи наема на Севдалин Овчаров.

Станислава Неделчева

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини