Мажоретки и гвардейци ще дефилират в Италия,отиват на фестивал

    Мажоретките на „Паисий” и гвардейците на Езиковата ще бъдат основната атракция на започващия следващия месец фестивал „Магия Италия”. Те ще водят дефилетата на състави от 15 страни в  Римини и съдените му градчета.  Нашите момчета и момичета са едни от най-титулуваните участници във фестивала,който започва на 4 юли на Апенините. Мажоретният състав от СОУ”Отец Паисий” е носител на купата на Италия за 2008 г. от международния фестивал в област Терано. Първият ученически гвардейски отряд при ГПЧЕ „Хр.Ботев” завоюва Гран при на Гърция за 2010 г. от международния фестивал в Александра. И двете формации имат много участия зад граница. Няколко пъти водиха манифестациите за Деня на славянската писменост и българската култура в София.

  Фестивалът „Магия Италия” има конкурсен характер. В него ще се представят млади хора от 15 страни, сред които Франция,Испания, Русия,Полша. Всяка вечер ще се изнасят концертни програми в различни градове и населени места. Дефилетата на нашите участници ще се водят от барабанчици.Мажоретки и гвардейци ще представят и по четири танца в състезателната програма.

 Домакините организират за участниците посещение в най-големия аква-парк на Европа „ Мирабиландия”.Ще ги заведат да посетят и Венеция с нейните канали, гондоли,Моста на въздишките,площад „Сан Марко” и др.

 Искам да благодаря за финансовата подкрепа на кмета на община Кърджали Хасан Азис,както  и на директорите на двете училища за съдействието по организацията на нашето участие в Италия, каза за Кърджали бг вести ръководителят на съставите Димитър Кондиков. Той обяви, че имената на всички спонсори ще бъдат публикувани след завръщането на нашите формации от Апенините. Младите хора смятат да им закупят и подаръци в знак на благодарност.

Георги Кулов

Димитър Кондиков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини