3 °C

Деца даряват деца с детска площадка в Кърджали

Хелга Грьогер

Ученици от холандския град Тилбург събраха и дариха 2300 евро за направата на площадка за игра на децата от Дом „Майка и дете”в Кърджали. Средствата са предадени чрез преподавателката по немски в Езиковата гимназия Хелга Грьогер. С  монтирането на детската площадка се ангажира „Екип Холдинг”.В момента фирмата поставя пързалка и катерушка в двора на дома. Монтажът ще завърши утре. Фирмата изпълнител се е ангажирала да направи площадката за 2000 евро. Тя ще е същата като тази пред сградата на общината.

 Идеята за ремонт на детските съоръжения в двора на Дом” Майка и дете е стара”. Според хора от персонала това е единственото заведение , където  няма нови съоръжения за игра на децата. Директорът на дома д-р Йорданка Господинова отдавна търси спонсор за площадката. Тя споделила нуждата с Хелга Грьогер. Преподавателката  от своя страна  информирала за това гимназията „Терези лицеум” от град Тилбург, Холандия.

  И Хелга Грьогер и учениците от „Терези лицеум”  не за първи път помагат на Дом „Майка и дете” в Кърджали.  Хелга е от Германия и от 16 години преподава в Езиковата гимназия в Кърджали. От първия ден на своето пребиваване в България преподавателката прави дарения на дома. Дарила е две големи перални, пелени, играчки. Купувала е дори банани и захар.

„Терези лицеум” знаят за нашия дом от две  години.За Коледа те организират благотворителна акция и събират 6 контейнера с одяла, спално бельо дрехи, играчки . Всички те пристигат в Кърджали.

Хелга има часове и в немската гимназия в Стара Загора. На среща на преподаватели и ученици от училища от всички страни на Европейския съюз става дума за дома в  Кърджали и нужда от детска площадка. Двама учители от холандската гимназия идват да се запознаят на място с условията в социалното заведение и неговите нужди. Децата, които ги придружават подкрепят идеята да съберат средства за малчуганите от Кърджали. Тези дни парите са приведени на Хелга. Тя ги предоставя на д-р Господинова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини