Деца даряват деца с детска площадка в Кърджали

Хелга Грьогер

Ученици от холандския град Тилбург събраха и дариха 2300 евро за направата на площадка за игра на децата от Дом „Майка и дете”в Кърджали. Средствата са предадени чрез преподавателката по немски в Езиковата гимназия Хелга Грьогер. С  монтирането на детската площадка се ангажира „Екип Холдинг”.В момента фирмата поставя пързалка и катерушка в двора на дома. Монтажът ще завърши утре. Фирмата изпълнител се е ангажирала да направи площадката за 2000 евро. Тя ще е същата като тази пред сградата на общината.

 Идеята за ремонт на детските съоръжения в двора на Дом” Майка и дете е стара”. Според хора от персонала това е единственото заведение , където  няма нови съоръжения за игра на децата. Директорът на дома д-р Йорданка Господинова отдавна търси спонсор за площадката. Тя споделила нуждата с Хелга Грьогер. Преподавателката  от своя страна  информирала за това гимназията „Терези лицеум” от град Тилбург, Холандия.

  И Хелга Грьогер и учениците от „Терези лицеум”  не за първи път помагат на Дом „Майка и дете” в Кърджали.  Хелга е от Германия и от 16 години преподава в Езиковата гимназия в Кърджали. От първия ден на своето пребиваване в България преподавателката прави дарения на дома. Дарила е две големи перални, пелени, играчки. Купувала е дори банани и захар.

„Терези лицеум” знаят за нашия дом от две  години.За Коледа те организират благотворителна акция и събират 6 контейнера с одяла, спално бельо дрехи, играчки . Всички те пристигат в Кърджали.

Хелга има часове и в немската гимназия в Стара Загора. На среща на преподаватели и ученици от училища от всички страни на Европейския съюз става дума за дома в  Кърджали и нужда от детска площадка. Двама учители от холандската гимназия идват да се запознаят на място с условията в социалното заведение и неговите нужди. Децата, които ги придружават подкрепят идеята да съберат средства за малчуганите от Кърджали. Тези дни парите са приведени на Хелга. Тя ги предоставя на д-р Господинова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини