Режат лентата на Маказа през септември

  Пътят през Маказа за Гърция ще бъде отворен през септември т.г. На нас са ни нужни  коридори за да дойдат инвестиции в региона. Утре ще говоря с колегата си Папандреу за насърчаване на усилията от гръцка страна за приключването до няколко месеца на пътя и отварянето на пункта. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на обновения път Момчилград-Крумовград.

 Верен съм на старата българска поговорка „Ръка да пипне,око да види”,затова съм тук. Това шосе го спряха Станишев и Доган. Ние го пускаме. Преди две години те ви плашеха, че ще ви покръстя или изселя, а ние ви строим пътища. Държали са ви затворени. Затова го няма още Маказа,подчерта министър председателят пред събралото се множество.

  Той преряза лентата на шосето, което е първият обект ремонтиран със средствата на деблокираната от неговото правителство оперативна програма „Регионално развитие”.

  Министър Росен Плевнелиев разказа, че преди две години го повикал премиера и му заръчал да отворят Родопите , като се работи за пускането на гранично-пропускателните пунктове с Гърция. Вече са факт ГКПП при Златоград и Ивайловград. В тези градове кръчмите,хотелите,бензиностанциите са пълни с туристи.

  Политиците ще ги познаете по делата,не по словата,каза министър Плевнелиев.Той поясни, че по оперативна програма „Регионално развитие” вече има открити 15 отсечки. На още толкова са направени първи копки. Икономисахме 190 млн.лева. С тях ще рехабелитираме още 22 пътни отсечки, каза Плевнелиев. Той обеща, че по оперативна програма Регионално развитие в областта ще влязат още 27 млн.лв. През септември отпушваме и европейския коридор през Маказа, врече се Плевнелиев. Той обеща и първа копка на пътя Кърджали- Подкова , която ще се направи през август.

   Откриването на обновения път Момчилград-Крумовград стана на кратка церемония при разклона за село Бодка. Присъстваха народният представител Цвета Караянчева, областният управител Иванка Таушанова, кметовете на Крумовград и Момчилград Себихан Мехмед и Ердинч Хайрула.

  Отец Боян Саръев отслужи водосвет. Пази ни от раздори, помоли Всевишния свещеникът.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини