ГЕРБ си заплюва 18 000 гласа,гласи се за балотаж в Кърджали

ГЕРБ ще спечели 18 000 гласа на първия тур на местните избори в Кърджали и ще се яви на балотаж срещу кандидата на ДПС за кмет на общината.На втория тур човекът на Бойко Борисов ще победи претендента на Доган. Това сочи анализ, изготвен от областната структура на партията и представен в централния предизборен щаб,научи Кърджали бг вести. Голямата електорална подкрепа ще се дължи на гласове на български турци, пише още в анализа. Според авторите му това щяло да стане с издигането във всяко село на общината на кандидат за кмет на ГЕРБ.

  Областният лидер на партията Цвета Караянчева нито отрече, нито потвърди прогнозната цифра от 18 000 гласа. Тя каза,че все още цифрите в анализа се уточняват. Не съм запозната в детайли с документа,врече се Караянчева. Тя обаче потвърди,че партията ще издига кандидат за  кмет във всяко село на общината и така ще се опита да дръпне повече гласове.

  Караянчева каза също, че не вярва на изнесените от червения лидер Милко Багдасаров данни от социологическо проучване отреждащи на ГЕРБ едва 14 % влияние и около 5 000 гласа в общината.

   Представително социологическо проучване проведено в края на 2009 г.,непосредствено след парламентарните избори сочи, че тогава ГЕРБ имат подкрепата на 17 на сто от избирателите.

  От партията на Бойко Борисов залагат на позитивния вот,научи Кърджали бг вести. Една трета от българите традиционно подкрепят управляващата партия в последния момент.Това означава,че в Кърджалийско ГЕРБ имат шансове да удвоят гласовете си при масирана кампания. С това се обясняват и двете визити на премиера Борисов и вицепремиера Цветанов тези дни в Кърджалийско.

 Опонентите на ГЕРБ очакват,че освен рязане на ленти на пътища и партийни клубове ще има демонстрации на сила и власт,както по време на Иван Костов.Не случайно бивше полицейско величие и бивш син депутат консултират кампанията на герберите в Кърджали.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини