Дарение от книги за градската библиотека в Ардино

Библиотеката при Народно читалище „Родопска искра 1921” в Ардино обогати фондовете си с дарението на Емануил Димитров от София., съдържащо 141 тома художествена литература на български език от известни в цял свят автори. Ардинските читатели вече ще разполагат с книги от популярни имена от световната литература – „Петата планина” от Паулу Коелю, „Стъкленият ключ” от Дашиъл Хамет, „Детективи” от Артър Хейли, „Римски разкази” от Алберто Моравия, „Пътуващият проповедник” от Ърскин Колдуел, „Мансардата на бляновете” от Ерих Мария Ремарк, „Абсолютна власт” от Дейвид Балдачи и много други. Има книги от руски автори като Александър Блок  /”Стихотворения и поеми”/, Константин Паустовски /„Далечни години”/, Юлиан Семьонов /”Противостояние”/, Валентин Бережков /”Страници от дипломатическата история”/.

Българската литература присъства в дарението с книги от П. Ю. Тодоров, Ангел Каралийчев, Любен Дилов, Блага Димитрова, Георги Господинов и др.

Емануил Димитров е хидроинженер, работил преди пенсионирането си като проектант на хидро-мелиоративни съоръжения в страната ни и дълго време в Куба. Съпруг е на Цветана Христова (неотдавна починалата сестра на Елена Аянова – бивша дългогодишна директорка на ПГ “Христо Смирненски” в Ардино).

Това е жест на добра воля към всички ардинци, които обичат и ценят книгата. И е знак за уважението му към покойния му тъст Христо Филипов, сподели Елена Аянова.

Председателят на Настоятелството на Читалище „Родопска искра” Юксел Исмаил благодари сърдечно на Емануил Димитров за неговото специално отношение към ардинската библиотека. Книгите от това дарение ще достигнат до нашите читатели, до много млади хора, сподели секретарят на читалището Леман Кочева. Тя допълни, че е изпратено благодарствено писмо и свидетелство за дарение до Емануил Димитров в София.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини