Мистерия около самолетната катастрофа в Русия

Малко преди да се разбие в земята близо до летището в Петрозаводск /Република Карелия/, "самолетът Ту-134 по неясни причини се отклонил от курса и започнал преждевременно да се снижава", заяви официален представител на Росавиация, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Тази маневра довела до сблъсъка му с дървета и стълбове на електропровод.

Ударът в далекопровода станал по време на катастрофата, а не преди нея, уточни цитираният от агенцията източник.

Вследствие на удара в далекопровода електроснабдяването на инфраструктурата на летището било прекъснато за няколко секунди.

По последни данни, в самолета е имало 52 души - 43-ма пътници и деветчленен екипаж, от които са оцелели само 8.

Те са настанени в болница, седем от тях са в изключително тежко състояние, допълва БТА. Сред пострадалите има две деца - 9-годишният Антон Терьохин и сестра му Анастасия на 14 години.

При катастрофата е оцеляла и майка им Оксана Терьохина, посочва агенцията. Сред загиналите има четирима чужденци и четирима души с двойно гражданство. Според уточнения списък на руското Министерство на извънредните ситуации, сред пътниците е имало един шведски гражданин, един холандец и двама украинци, както и четиричленно семейство с двойно гражданство - руско и американско. Останалите са били руски граждани, заявил пред агенцията представител на министерството. Семействата на жертвите ще получат по един милион рубли (35 488 долара - б. р.), а пострадалите - по половин милион рубли, съобщи днес лидерът на Република Карелия Андрей Нелидов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини