Премиерът идва да реже ленти и в Кърджалийско,открива пътя за Крумовград

Премиерът Бойко  Борисов и министър Росен Плевнелиев идват да прережат лентата на обновения път Момчилград-Крумовград. Церемонията ще се състои утре по обед на разклона за село Бодка, където бе направена и първата копка.Само четири месеца бяха необходими на фирма „Пътинженеринг” да ремонтира основно 18,2 км шосе. Пътят бе завършен в края на миналата година, но едва сега се режи лентата. За да не останат съмнения ,че това се прави предизборно областният управител Иванка Таушанова поясни, че се е чакало получаването на акт 16 и пускът  в редовна експлоатация.

 Общата сума похарчена за обекта е 9,2 млн.лева . Това е първото шосе рехабилитирано по размразената ,заради усилията на кабината Борисов  оперативна програма” Регионално развитие”.

 Освен тази отсечка се обнови и пътя Чифлик-Горна крепост.

От областна администрация са заявили още три отсечки за основен ремонт. Това Крумовград-Студен кладенец-Пчелари, Джебел-Фотиново и Кърджали-мост-Манастир. Пътят през мост е от особена важност, защото когато се открие Маказа трафикът от товарни камиони ще бъде изцяло поет от него, поясни губернаторът Таушанова.

Със спестени от обектите средства ще се кърпят отсечка по пътя Ардино-Смолян, Черноочене –Асеновград и ще се прави пътя от Аврен до гръцката граница.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини