Премиерът долетя,провери и плати

Борисов сред работниците

 Премиерът Борисов долетя,провери и плати на металурзите от ОЦК.В 14,00 часа министър председателят пристигна пред дирекция „Социално подпомагане”за да провери как се изплащат на бедстващите работници и служители на ОЦК еднократни помощи в размер на 325 лева на човек.Цяла нощ служителите на дирекцията подготвяха документите и в 13,00 часа започнаха изплащането на парите.Те се раздаваха срещу подпис в бели пликове.Премиерът влезе в дирекцията за да провери лично процедурата.

  Пред събраните на площада пред Културния дом металурзи Борисов обяви,че очаква до четвъртък банките кредиторки и собственикът Валентин Захариев да се споразумеят и ОЦК да продължи да работи.Той подчерта че въпреки огромните задължения от 300 милиона към трезорите е убеждавал банкерите да не затварят завода.

Даваме ви тези помощи за да изкарате седмицата,да покриете своите нужди,докато собственикът получи кредит и погаси задълженията си към вас подчерта премиерът.Той каза, че е дошъл в Кърджали за да успокои протестиращите, откликвайки на тяхното желание за среща.

  Служителка от ОЦК благодари на премиера. Тя каза,че никой държавен лидер до сега не е правил такъв жест към металурзите. Никой не ни погледна през последните месеци. Единственото ни желание е да работим,каза служителката.

  С премиерът Борисов в Кърджали дойде и социалния министър Тотю Младенов.Той поясни, че освен ОЦК държавата проверява още 500 фирми,които не се разплащат с работниците си и прикриват реалния си фалит.Според действащото законодателство собствениците им ще бъдат дадени на прокурор,както и Валентин Захариев.

   Металурзите посрещнаха изпратиха премиера и министъра с аплодисменти.Те скандираха „Захариев в затвора!”.

Георги Кулов

Борисов говори на металурзите
Борисов пак хока журналистите
Работници чакат за помощи
Министър Младенов говори с металурзите
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини