БСП обяви общ фронт срещу ГЕРБ на конференция в Кърджали

БСП иска общ фронт срещу ГЕРБ на конференция в Кърджали. Според лидерът на социалистите Милко Багдасаров първия тур на вота в столицата на Източните Родопи ще бъде предварителен избор на обща кандидатура за президент срещу претендента на ГЕРБ. Това стана ясно по време на общинската конференция на социалистите, която се проведе днес в Кърджали.

  Червените не определиха кандидат за градоначалник. Те решиха да търсят широко приемлива кандидатура, извън своите редици. Кандидатът трябва да е уважаван гражданин, който да дръпне повече гласове,смятат червените. Като резервен вариант се допуска да бъде издигнат общинския лидер Милко Багдасаров.

  Конференцията определи листата за съветници на БСП в Кърджали.Тя се води от Милко Багдасаров. В нея са Георги Кючюков, Величка Георгиева, Назми Мюмюн,Милан Миланов, Павлин Балабанов, Ангел Коджаманов.

   Багдасаров прогнозира,че в Кърджали ще има втори тур на местните избори.Той посочи , че основният претендент е досегашният кмет Хасан Азис, който според социологическо проучване се ползва с 50 % одобрение и 30% неодобрение. При партиите води ДПС с 35%, БСП има 22 на сто ,а ГЕРБ едва 14 процента.

   В града се очаква висока избирателна активност. 88 % от избирателите са заявили, че ще упражнят правото си на глас.

   Кърджалийци са силно мотивирани от бедността обяви Багдасаров. Според цитирани от него данни 50 на сто от жителите на общината се оплакват от бедност.

  Стратегическата  цел на БСП е спечелването на следващите парламентарни избори, каза още Багдасаров. Той подчерта , че управлението на ГЕРБ има алтернатива. Трябва да се даде отпор на тоталитарните тенденции в него. Репресивният апарат ще действа безотказно по време на изборите. Очакваме всевъзможни удари под кръста. Ще има и купуване на гласове. Това ще бъдат най-тежките избори,прогнозира лидерът на социалистите.

  На конференцията бе представена управленска програма на БСП за община Кърджали за периода 2011-2015 г. Имаше и доклад за формата на участие на изборите.

Георги Кулов

  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини