Спасиха малкия Каан благодарение на децата от Кърджали

Каан

Скъп пейсмейкър бе поставен на малкия Каан от Кърджали благодарение на инициативата на областния управител Иванка Таушанова”Да подарим надежда за Коледа”.Животоспасяващата машинка на стойност 6000 долара бе инплантиран в Трета градска болница в София.Без нея Каан не може да живее.Старият електронен стимулатор на Каан се изтощил по-рано.Само бързата намеса на родителите и наличието на необходимите средства позволили спешната интервенция.

   Ще припомним, че под падтронажа на губернатора деца събираха  пари за лечението на кърджалийците Каан и Милена. Двамата се нуждаеха от животоспасяващи процедури, заради тежки заболявания. Ученици от школата в града и селата бяха направили  благотворителен базар във фоаето на драматичния театър в навечерието на един от най-светлите християнски празници. Предлагаха се ръчно изработени сурвачки, картички, лакомства. От Детския  и младежки парламент пък бяха сложили две касички за събиране на дарения.

Коледния благотворителен базар предшестваше голям концерт в подкрепа на Каан и Милена, организиран под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Той е под наслов „Да подарим надежда за Коледа” и се провежда традиционно всяка година като събраните средства се даряват на болни деца.

Последният концерт се подпомагаше от народния представител Цвета Караянчева, Регионалния инспекторат по образование, Детския и младежки парламент.

 От областна администрация съобщиха , че към набраните в дарителската сметка средства са прибавени  и приходите от продадените билети, лакомства, сурвачки. Те  бяха предадени на семействата на Каан и Милена.

Каан е с вроден порок на сърцето.  Има увреждания на лявата ръка и десния крак. Правени му са 12 операции. Въпреки това е игрив ,забавен,ученолюбив.  Родителите и неговите дядовци и баби работят само за него. Дължат над 80 000 лева за операциите.

Георги Кулов

Каан и Таушанова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини