Носят едва през ден вестници в Млечино

Хората от ардинското село Млечино са възмутени от решението на Български пощи да доставят вестници и писма в местната пощенска станция само в понеделник, сряда и петък. Това е недопустимо да получаваме регионалните ежедневници в кметството след ден или два от Областната пощенска станция в Кърджали (ОПС), казва кметът Хидает Али. Според него местните хора обичат да четат вестници. Сега научаваме новините със закъснение. Ние не искаме амбалажна хартия, а искаме да четем всеки ден и да знаем какво става в областта. Сега ходят през ден, утре може веднъж на седмица, после на месец. Не всеки има време да стои пред телевизорите. Подобно е положенито и във всички останали села в района, допълва кметът на Млечино. Кой ще чете стари вестници, донесени накуп, пита Хидает Али.
Секретарката на местното читалище „Любен Каравелов” Невин Ахмед също не може да възприеме решенито на Български пощи. Преди получавахме в библиотеката всеки ден регионалните вестници „Нов живот”, „Арда нюз”, „24x7 Родопи”и „Кърджали хабер”. Сега читателите няма какво да правят, единственото развлечение на читателите бяха вестниците, но и това не получаваме навреме, казва тя.
От почти една година, само три пъти през седмицата разнасяме вестници. Абонатите също не са доволни. Транспортът от ОПС идва само в понеделник, сряда и петък, за да обикаля всички пощенски станции, които се намират на територията на община Ардино, казва Гюлбие Емин, началник Пощенска станция в Млечино. Не сме съгласни и ние, би било добре всеки ден да идва кола, както си беше преди. Но какво да се прави, мисля че е поради финансови разходи от страна на ръководството на ОПС в Кърджали, заяви Гюлбие Емин. Тя уточни, че миналата година Пощенската станция в Млечино е била към РПС в Ардино, но поради новите промени вече е към ОПС в Кърджали.
В градовете държавната фирма отдавна е загубила битката в разпространението на пресата. В който и да е град можеш да си купиш вестник от всякъде, в селата - не. Тази мярка на Български пощи, може би е насочена главно срещу регионалната преса. Тази, която местните хора предпочитат, за която отделят пари и се абонират. За да я четат. Преди демократичните промени в Млечино вестниците идваха всеки ден с обедния автобус. Ръководството на Български пощи ако реши да осъществи тази процедура отново, абонатите им по селата отново ще четат вестници всеки ден.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини