Милиционер затваря незаконно бул.”България”,няма заповед на кмета

Затваряне на паркинга пред "Орфей"

Няма писмена заповед за затварянето на булевард „България”в Кърджали между пощата и комплекс „Орфей” и обособяването му като пешеходна зона. Нито кмет нито областен управител са подписали такъв документ. ”България” е затворена по времето на т.нар.зрял социализъм с устна заповед на местно милиционерско величие.  И не защото градът трябва да има пешеходна зона,  а защото движението на автомобили по улицата пречело на следобедната му дрямка.

  И до ден днешен милиционерският дух е жив и никой не смее да наруши тази разпоредба, твърдят пред Кърджали бг вести общински служители запознати с казуса. Те сочат за пример също и затворената уличка да училище „Йордан Йовков”.Там има цял блок населен на времето с милиционери. За спокойствието им е разпоредено пътната артерия да бъде затворена. Не заради безопасността на учениците,подчертават общинарите.

  През последните двадесет години бяха направени много предложения за отварянето на бул.”България” за движение. Сред авторите им имаше архитекти, специалисти по транспорт, политици.Нито едно не се прие.

  Ревностен защитник на съхраняването на бул.”България” като пешеходна зона е областният управител Иванка Таушанова. Тя обяви истинска война на кмета Хасан Азис, който отвори паркинг пред търговския комплекс „Орфей”. След две подписки „за” и „против” и истинска медийна битка паркинга бе затворен с мотива ,че ограничава движението по пешеходната зона.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини