Десните в Кърджали гласуваха,герберите ги бройкаха

Кандидатът на СДС за президент Румен Христов спечели вътрешните избори в Кърджалийска област.Той надделя над опонента си Светослав Малинов от ДСБ с убедителна преднина.За Христов  дадоха гласа си 864 души,а за Малинов-214.

   Основната заслуга за победата на нашия кандидат има организацията ни в Кирково.Тук за него са подадени 598 гласа срещу 26 за опонента му,каза за Кърджали бг вести лидерката на СДС в Кърджали Дора Христова. Според бившият син кмет на Кирково Валентин Манев Съюзът на демократичните сили в общината се възражда.

   1078 души взеха участие във вътрешните избори на Синята коалция за определяне на общ кандидат за президент. До 17 часа най много бяха гласувалите в Кърджали-око триста души. Денят започна при висок интерес. Още в първите часове на утрото около 150 души упражниха правото си на глас в Синьто кафене под „Рилите”. Втора секция имаше и в квартал „Възрожденци”. Там активността бе значително по слаба.

  Очакваме около 300 гласа за кандидата на ДСБ, каза в началото на изборния ден общинския лидер на тъмно сините Стоян Стоянов. Неговата прогноза се оказа точна. Според Стоянов са излезли да гласуват близо половината от техните симпатизанти в областта.

  Мощно рамо на Синята коалиция удариха представители на старите кърджалийски родове. Много активни в миналото седесари демонстрираха съпричастност към синята кауза.

 По обед по време на вота до Синьото кафене се появиха областният лидер на партия ГЕРБ Цвета Караянчева, общинският председател Илия Илиев и областната управителка Иванка Таушанова. Те седнаха в непосредствена близост до секцията в съседното кафене Кинекс и наблюдаваха активността на сините. В същото време младежи на ГЕРБ раздаваха брошури в подкрепа на влизането ни в Шенген на дошлите да гласуват привърженици на Румен Христов и Светослав Малинов.Възмутени седесари заявиха ,че това е опит за политическа демонстрация. Те твърдяха,че от ГЕРБ открито подкрепят ДСБ и техния кандидат. Причината е готвената коалиция за местните избори между герберите и тъмносините в Кърджали.

Докато в областния център членовете и симпатизантите на Синята коалиция упражниха правото си на глас до следобедните часове,активността в Кирковско бе надвечер.В Крумовград,Ардино и Черноочене десните също доста хора излязоха да гласуват.

   Очакваме сериозен резултат за Синята коалиция наесен. Въпреки, че вота е вътрешен бележим чувствителен ръст на гласовете в сравнение с последните парламентарни избори,когато имахме 920 гласа в областта.Това подчерта Дора Христова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини