Цирк „Феникс” гостува в Ардино

Цирк „Феникс” от София  зарадва с две представления малки и големи в град Ардино.

Кучета, понита, котки, гълъби бяха част от спектакъла. Спиращи дъха номера показа Даниела Валоскова, собственик на пътуващия семеен цирк. Тя озадачи присъстващите с изпълнението - въртене на обръчи висяща изцяло на собствената си коса. Малчуганите се засмяха от сърце с клоуните Смешко и Пешко. Аплодисментите на публиката накрая беше награда за всички участници в богатата програма на цирка.

Мехмед Алиев от Ардино сподели, че за пръв път в града след повече от 15 години идва цирк. Заедно със сина ми Берк прекарахме незабравими мигове по време на спектакъла. Останах очарован от невероятното шоу, а артистите бяха много добри. Надявам се пътуващите циркове по-често да гастролират и в Ардино, каза още Алиев.

8-годишният Исмаил Османов заяви, че за пръв път е отишъл на цирк. Беше забавно и интересно. Видях на живо клоуни, дресури, които досега ги гледах само по телевизора, каза Исмаил.

Цирк „Феникс” е създаден през 2008 година. Ардино е шестия град от турнето ни в Родопите. Преди да пристигнем тук бяхме в Смолян, Златоград, Неделино, Рудозем и Чепеларе. Обичаме да сме по-близо до хората. Искаме да възвърнем цирковото изкуство в сърцата на хората. Преди да създадем цирк „Феникс” заедно с родителите ми сме представяли България в четири континента и повече от 20 страни по света. Като номерът „коса” се работи от мен повече от 18 години. Това е атракция, която рядко се среща по световните сцени и е единствен у нас. А изпълнението на въртене на обръчи висяща изцяло на собствената си коса е единствено в света, сподели Даниела Валоскова. Тя добави, че за пръв път гостуват в Ардино. Направихме всичко възможно зрителите да останат доволни, за момент да се откъснат от тежкото ежедневие и забравят за проблемите си. Хората в Ардино са много скромни и отзивчиви, а градът е много чист и подреден, каза още Валоскова
Цирк „Феникс” ще гостува още в Джебел и Кърджали. В петък и събота ще гастролира в Джебел, а от 14 до 19 юни в Кърджали. Представленията са от 19.00 часа. Цената на билетите е 6-8-10 лева, като за деца до 2 години е безплатно.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини