Пресичаме улиците в Кърджали с прибежки и припълзявания,няма пешеходни пътеки

Пресичането на кърджалийските улици се превръща в „мисия невъзможна”.Не толкова заради несекващия поток от коли, колкото заради липсата на маркировка.Свидетели сме как пешеходци с прибежки и припълзявания се опитват да преминат през булевардите „Беломорски” и „България”,състезавайки се с времето и автомобилите. На практика липсват пешеходни пътеки и всеки пресича там където намери за добре. Зачестиха инцидентите с пешеходци-предимно възрастни хора. Наскоро джип за малко не отнесе пет деца на „Беломорски”. За малчуганите учебната година приключва и те са на улицата. Заплахата за тях е голяма.
  От КАТ-Пътна полиция в Кърджали настояват общината спешно да постави пътната маркировка, за да се избегнат инциденти.

   Една от причините все още да се бави маркирането на улиците е драстично орязания бюджет на община Кърджали за поддръжка на артериите в града. Два пъти по-малко са парите в бюджета отпуснати за маркировка в сравнение с това което получавахме от републиканския бюджет преди две години, сподели за Кърджали бг вести зам.-кметът Васил Бобеков.

   Малкото пари отблъскват фирмите, които могат да направят пътната маркировка. Все още се точи процедурата по избор на изпълнител. Очаква се да завърши до месец.

 Имаме пари само за най-необходимото-за пешеходни пътеки, сподели Бобеков.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини