-1 °C

Духът на Джанис Джоплин възкръсна в Кърджали

Духът на безсмъртната Джанис Джоплин възкръсна в Кърджали по време на Аrpezos School Rock Fest. Вокалистката на петричката банда No Frames-Снежина показа неподражаемо сценично присъствие и завиден глас, който наведе присъстващите на асоциации с великата рок певица. Младата петричанка има и визуална прилика с Джанис Джоплин. Тя е готова да представи най-добрите песни на звездата стига групата да я подкрепи. Където отидем ми казват че приличам на Джанис Джоплин,но до сега се страхувам да пея нейни песни. Смятам ,че повече ми лежат парчетата на Тина Търнър , споделя младата музикантка.

  Снижина е автор на част от парчетата на бандата. Тя пише както музика, така и текстовете. No Frames са участвали на два пъти в петричкия рок фестивал,през 2010 г. са атракцията на рок купона в памет на Георги Минчев-„Цвете за Гошо”, сега заминават на фестивал в Дрезден, след това в Гърция. Ще свирят и на мото събора на Предела.

 Казвали са ми , че за разлика от Джанис Джоплин аз свиря с добра група, споделя полунашега, полунаистина Снижина. Според нея ценностите на хипи-поколението възкръсват с нова сила в наше време.

  Фурор предизвикаха авторските парчета „Кисело мляко” и „Баба Яга”.Младите фенове харесаха повече твърдите звуци на „Кисело мляко”.

 Тази песен предизвиква невроза в петричките баби, които ни пречат да си правим репетициите, сподели Снежина.

Тя бе извикана на бис, след като слезе при публиката и куфя с местните рокаджии.

    No Frames са една от петте банди в първото издание на рокфеста за ученически групи в Кърджали, организиран от Ангел Бозуков и Club STAGE Entertainment.

  Идеята за проявата , се породи след представянето на сцената на комплекс "Арпезос" на кърджалийски ученически групи. Тя е съвместна на Ангел Бозуков и Кърджали бг вести. Сайтът ни се ангажира да бъде медиен партньор на фестивала и да осигури награди за най-добре представилите се групи.

 Купонджиите на Кърджали се стекоха да видят местните рок банди. Те куфяха здраво с Endangered Species и Mental Disorder. Звуци като от пневматични чукове разтресоха комплекс "Арпезос". Не струни, а арматурно желязо имаше по китарите им. 

 Младите рокаджии от Еndangered Secies взривиха публиката с тежкото парче „Янко открадна кокошката”. Песента не бе точно така, но някакси я избутахме призна фронтмена Тодор. Въпреки всичко феновете се вдигнаха на крака и окупираха сцената. Звучаха парчета на ZZ Top, Judas Priest, Megadeth.

  Mental Disorder също започнаха с авторско парче. Те наелектризираха атмосферата невероятно. Буквално влудиха публиката. Рокаджжиите мятаха гриви пред сцената. Изкараха бандата на бис.

  Организаторите получиха много поздравления. Снежина призна , че никъде не са били посрещани с такова внимание, както в Кърджали. Ангел Бозуков обяви, че вход за феста няма да има. Проявата ще бъде не само безплатна,но ще търпи и нови издания, заради големия успех. Тази вечер купонът продължава. Club STGE Entertainment  и Кърджали бг вести каним здравите рокаджии за нови емоции. Ще бъдат обявени и най-добрите банди на феста.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини