Духът на Джанис Джоплин възкръсна в Кърджали

Духът на безсмъртната Джанис Джоплин възкръсна в Кърджали по време на Аrpezos School Rock Fest. Вокалистката на петричката банда No Frames-Снежина показа неподражаемо сценично присъствие и завиден глас, който наведе присъстващите на асоциации с великата рок певица. Младата петричанка има и визуална прилика с Джанис Джоплин. Тя е готова да представи най-добрите песни на звездата стига групата да я подкрепи. Където отидем ми казват че приличам на Джанис Джоплин,но до сега се страхувам да пея нейни песни. Смятам ,че повече ми лежат парчетата на Тина Търнър , споделя младата музикантка.

  Снижина е автор на част от парчетата на бандата. Тя пише както музика, така и текстовете. No Frames са участвали на два пъти в петричкия рок фестивал,през 2010 г. са атракцията на рок купона в памет на Георги Минчев-„Цвете за Гошо”, сега заминават на фестивал в Дрезден, след това в Гърция. Ще свирят и на мото събора на Предела.

 Казвали са ми , че за разлика от Джанис Джоплин аз свиря с добра група, споделя полунашега, полунаистина Снижина. Според нея ценностите на хипи-поколението възкръсват с нова сила в наше време.

  Фурор предизвикаха авторските парчета „Кисело мляко” и „Баба Яга”.Младите фенове харесаха повече твърдите звуци на „Кисело мляко”.

 Тази песен предизвиква невроза в петричките баби, които ни пречат да си правим репетициите, сподели Снежина.

Тя бе извикана на бис, след като слезе при публиката и куфя с местните рокаджии.

    No Frames са една от петте банди в първото издание на рокфеста за ученически групи в Кърджали, организиран от Ангел Бозуков и Club STAGE Entertainment.

  Идеята за проявата , се породи след представянето на сцената на комплекс "Арпезос" на кърджалийски ученически групи. Тя е съвместна на Ангел Бозуков и Кърджали бг вести. Сайтът ни се ангажира да бъде медиен партньор на фестивала и да осигури награди за най-добре представилите се групи.

 Купонджиите на Кърджали се стекоха да видят местните рок банди. Те куфяха здраво с Endangered Species и Mental Disorder. Звуци като от пневматични чукове разтресоха комплекс "Арпезос". Не струни, а арматурно желязо имаше по китарите им. 

 Младите рокаджии от Еndangered Secies взривиха публиката с тежкото парче „Янко открадна кокошката”. Песента не бе точно така, но някакси я избутахме призна фронтмена Тодор. Въпреки всичко феновете се вдигнаха на крака и окупираха сцената. Звучаха парчета на ZZ Top, Judas Priest, Megadeth.

  Mental Disorder също започнаха с авторско парче. Те наелектризираха атмосферата невероятно. Буквално влудиха публиката. Рокаджжиите мятаха гриви пред сцената. Изкараха бандата на бис.

  Организаторите получиха много поздравления. Снежина призна , че никъде не са били посрещани с такова внимание, както в Кърджали. Ангел Бозуков обяви, че вход за феста няма да има. Проявата ще бъде не само безплатна,но ще търпи и нови издания, заради големия успех. Тази вечер купонът продължава. Club STGE Entertainment  и Кърджали бг вести каним здравите рокаджии за нови емоции. Ще бъдат обявени и най-добрите банди на феста.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини