Благовест Стойчев цели десетки с „Марголин”

Традиционният турнир по стрелба с малокалибрен пистолет “Марголин” за ученици и учители от четирите средни училища на територията на община Кирково се проведе на откритото стрелбище в с.Чорбаджийско. Събитието е посветено на 1 юни -Деня на детето, и е част от инициативите на Районното управление  на полицията “Безопасност на децата  в община Кирково”.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Състезателите прострелваха мишена от разстояние 15 метра и изстреляха по осем патрона.

 Най- точен мерник при младежите и за цялото състезание показа ученикът от ХІ клас на СОУ “Отец Паисий” с. Кирково - Благовест Бисеров Станчев, попаденията му бяха - пет десетки и една деветка. На второ място при момчетата се нареди Борислав Славчев Асенов от СОУ “Хр. Ботев” - Чорбаджийско с общ резултат 56 точки. На трето място се класира Сунай Ахмед Мустафа с 55 точки.

 Най-оспорвана беше битката при момичетата. Златен медал взе Фатме Ахмед Саид от СОУ “Хр. Ботев” – Чорбаджийско с резултат 57 точки /3 десетки и три деветки/. Битката за второто място беше оспорвана между Мариела Йорданова Йорданова и Вероника Калоянова Мъсърлиева  и двете от СОУ ”Н.Й. Вапцаров” с.Бенковски с по 55 точки. При допълнителната стрелба по-добра беше Мариела.

Учителите-ръководители на отбори стреляха последни и имаха шанс да обърнат резултатите на отборите си. Най- точен мерник за втора поредна година показа помощник – директорът на СОУ ”Н.Й. Вапцаров” с.Бенковски - Мирослав Руменов Димитров с 58 точки. На второ място се класира учителката по английски език в ПГ по МЛП “Васил Левски” с.Кирково - Радостина Захариева Кьосеиванова, третият в класирането Веселин Атанасов Семерджиев е учител по английски език в СОУ ”Христо Ботев ” с.Чорбаджийско.

Отборно златната купа и медали завоюваха СОУ ”Христо Ботев” с.Чорбаджийско с общ резултат 382 точки.Сребърната купа и медали отидоха при СОУ ”Н.Й. Вапцаров” с.Бенковски с 362 попадения. На трето място се класира отборът на ПГ по МЛП “Васил Левски” с.Кирково с 307 точки. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини