Герасим Дишлиев ще бъде звездата на фестивала "Перперикон-2011"

Петър Савчов

 Най-успешният български актьор в чужбина Герасим Дишлиев ще представи в Кърджали спектакълът „Монолог с куфар”. Той е най-ценен във Франция. Бил е асистент на безсмъртния Марсел Марсо. Направил е собствен театър. Спектакълът не е показван досега в нашата страна. Културното събитие е в рамките на единадесетия международен фестивал „Перперикон 2011”, който ще се проведе под патронажа на президента Георги Първанов.

Откриването на най-голямото културно събитие за региона ще се състои на 20 юни  с постановката „Зайзи ,зайди ясно слънце” на Драматично-куклен  театър Димитър Димов..

Ценителите на стойностната музика пък ще имат уникалната възможност да чуят и видят  ренесансови и барокови флейти и обои, както и виола ди Гамба. Те ще са в ръцете на музикантите от  ансамбъл „Афетуозо”. Те ще свирят в Регионалния исторически музей  концерт с ренесансова и барокова музика.

Това е най- сериозният културен афиш, който сме подготвяли досега заяви пред журналисти директорът на фестивала Петър Савчов . Като управител на един от организаторите сдружение „Перперикон-Мелпомена” той е успял да уреди солидни спонсори-„Главболгарстрой холдинг” и „Болкан минерал енд  майнинг”.

Другите организатори на проявата са министерството на културата, което е осигурило финансиране чрез проекти на музикалните и драматични спектакли и Драматично куклен театър „Димитър Димов”.

Закриването на фестивала ще стане на Перперикон с голям хепънинг, каза още Петър Савчов. Той очаква да се появят известни наши политици. Гадателка на Дионис ще предскаже политическата им съдба и евентуален успех на президентските избори.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини