Директно от Ню Йорк. Jazz квартета на Ари Роланд свири в Арпезос

Квартетът на Ари Роланд пристига в България специално от Ню Йорк, за да изнесе концерти в шест града в България. 

Поредицата от концерти са спонсорирани от Посолството на САЩ. София, Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хасково и Кърджали от 30-ти май до 4-ти юни, 20011 г. ще могат да усетят джаза на живо с Квартета на Ари Роланд.

В Кърджали - на 2 юни, чатвъртък, в Джаз клуб STAGE, хотел Арпезос, от 20:00 часа. Входът е с покани.Те се предоставят от един от организаторите-Дружеството на приятелите на САЩ.Всички места вече са заети.

Членовете на квартета са Ари Роланд - контрабас, Крис Байърс - тенор саксофон, Заид Насър – алто съксофон и Кийт Бала - барабани.  Ари Роланд  израства в Ню Йорк и на 16 години вече е професионален джаз музикант. Учи в музикалното училище „Джулиърд”, свири с прочути музиканти, между които Бети Картър, Уинтън Марсалис, Хари Коник-син и други. През последните две години изнася концерти в над 20 страни в целия свят, по програмата „Посланици на джаза”, спонсорирана от Държавния департамент на САЩ.

Крис Байърс свири на саксофон от 14-годишен и е работил с оркестъра на Глен Милър, Биг бенда на наградите „Грами” и джаз оркестъра на Центъра за сценични изкуства „Линкълн” в Ню Йорк.

Заид Насър е роден и израснал в Ню Йорк и е син на джаз и блуз и отрано се е учил да свири от легендарно джазмени. Едва 19-годишен той отива в Мемфис, родното място на блуса, където свири две години с Калвин Нюбърн. Неговите CD-та са често включвани в различни музикални класации . Той свири редовно в Ню Йорк, както и в Европа, Близкия изток и Азия по линия на Държавния департамент на САЩ.

Кийт Бала  е учил при майстора барабанист Кени Уошингтън. Занимава се професионално с джаз от 17-годишна възраст. Изнася концерти в САЩ, Европа и Азия и e издал дебютния си албум преди две години.

Kardjali.BGvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини