БСП води по популярност на ГЕРБ в Кърджали

Социологическите проучвания сочат, че ако изборите са днес БСП ще изпревари по гласове управляващата партия ГЕРБ в Кърджали. Червените се очертават като втора политическа сила след Движението за права и свободи. Близо една пета от избирателите в общината са готови да подкрепят социалистите, сочат актуалните данни на реномирани социологически агенции.

Според лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров това показва, че избирателите отново се завръщат към неговата партия с надежда да се пребори с хегемонията на ДПС. Ние сме се доказали като единствената алтернатива на хората на Доган, подчерта Багдасаров.

 Сондажите сочат,че фаворит за кандидат на червените е Милко Багдасаров. Той има десет пъти по голяма подкрепа от евентуалният кандидат на ГЕРБ Иванка Таушанова. Самият Багдасаров бе посочен от кварталните партийни организации като най-подходящ за градоначалник. Беловласият електорат на столетницата настоява за самостоятелно участие на местните избори и отхвърля каквато и да е възможност за сътрудничество с ГЕРБ.

  Ние сме водещи и трябва да получим подкрепа от останалите формации, а не да бъдем сателит категоричен е Багдасаров.

Ще припомним как още през септември м.г.пръв Кърджали бг вести писа, че социалистите изпреварват герберите по влияние в града.

 Ще бием по гласове ГЕРБ в Кърджали на предстоящите местни избори.Това заяви тогава лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров. Той каза, че много от избирателите са разочаровани от празните обещания и приказки на герберите и се връщат отново към традиционните си предпочитания към социалистите.

ГЕРБ се издъни с атаката си срещу Водното огледало, което се одобрява от мнозинството от кърджалийци, каза още Багдасаров.

Сперед него местната партийна централа на управляващата партия нямала представа от религиозните и етнически проблеми.Показателен е гафа в Чакаларово, където на министър Дянков бе организирана среща с местната „помашка общност”. Правителството пък не се разграничи и от въведения в електронното преброяване на населението българомохамедански етнос, подчерта Багдасаров.

Много надежди се възлагат на секването на изборния туризъм. Това обаче ще засегне както ДПС ,така и герберите, които се възползваха от него на последните избори. Така ще спечели БСП в Кърджали,която винаги е отстоявала въвеждането на принципа на уседналост в избирателния закон, каза още през септември 2010 г. Багдасаров.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини