Ардинци на финали на републиканско по волейбол за ученици

Отборът на СОУ „В. Левски” от Ардино се класира на осмо място в 27-мото издание на държавните финали на Ученическите игри по волейбол при девойките VІІІ-Х клас, които се проведоха във видинската спортна зала „Фестивална”. В спор за седмата позиция ардинските момичета, водени от треньора и учител по физическо възпитание Месут Хайрулов  загубиха от връстничките си от Нова Загора с 0:3.

В надпреварата участваха областните първенци на десет отбора от страната, които бяха разпределени в две групи. Ардинските волейболистки бяха в група „А” с отборите на Езикова гимназия „Бертолт Брехт” - Пазарджик, СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” - Разлог и Национална ПМГ „Акад. Любомир Чакалов” – София. В първата си среща възпитаничките на Месут Хайрулов загубиха драматично тайбрека и паднаха с 2:3 от тима на София. Във втория си мач постигнаха убедителна победа над връстничките си от Пазарджик с 3:0.  В третия ден от надпреварата загубиха от състава на домакините с 0:3, а в последния си мач допуснаха трета загуба от тима на Разлог с 2:3.

За втора поредна година в ученическия волейболен шампион на България при девойките шампион е тимът на СОУ „Цар Симеон Велики” от Видин, който ще представи България през 2012 година на Световните ученически игри. Втори остана отборът на Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов” от Враца. Третото място на Игрите беше спечелено от Националната природо- математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов” от София.

Крайно класиране:
1. Видин
2. Враца

3. София 
4. Луковит
5. Разлог
6. Шумен
7. Нова Загора
8. АРДИНО
9. Исперих
10.Пазарджик

 Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини