Депутат зачете славейковци за 24 май

С традиционно пищно тържество славейковци отпразнуваха 24 май - Ден на славянската писменост и българската просвета и култура. Специални гости на училищното тържество бяха народният представител Димчо Михалевски и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис. Прочетен бе поздравителен адрес от министъра на образованието, младежта и науката. Директорът Милко Багдасаров покани на сцената и най-изявените учители. Петранка Мавродиева само преди дни получи приза "Най-добър учител по български език и литература в България", а Вълчо Милчев бе обявен за "Най-добър учител по математика" в страната за 2010 година, но през 2011 учениците му постигат дори по-големи успехи.
Голямо бе вълнението на първокласниците, които вече бяха получили свидетелствата си, както и на абитуриентите. Випуск 2011 се прости със знамето на родното училище, а знаменната група предаде отличителните знаци на следващите знаменосци с много трогателна емоция. Вяра Тенева от ХІІб клас през сълзи прочете обръщението на абитуриентите към училището и връчи на директора символичния подарък на завършващите. За първенец на випуск 2011 бе обявена Елица Замфирова, която получи традиционното златно бухалче. Елица е не само ученичка с пълен отличен успех от всички години на гимназиалния етап, но и изявен спортист на национално и международно ниво. 60 медала от състезания по тенис на маса на различни нива има в личната си колекция славейковската възпитаничка.
Неслучайно малко по-късно тя получи признание и от кмета на общината инж. Хасан Азис, който по време на общоградското тържество пред цялата общественост на града й връчи наградата "Най-добър абитуриент на Кърджали" и й бе присъдена тазгодишната стипендия "Кърджали". Отличени от ръководството на общината са й възпитаниците от Школата по математика при СОУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Вълчо Милчев.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини