„Атака” торпилира общия фронт срещу ДПС в Кърджали

Действията на „Атака” през последните седмици торпилираха усилията на ГЕРБ да създаде общ фронт срещу ДПС в Кърджали. Заради случилото се пред джамията Баня баши в София областната лидерка на герберите Цвета Караянчева бе принудена да се разграничи от досегашните си съюзници. Червени и сини от своя страна посочиха като оснжвин виновник за действията на Волен Сидеров премиерът Бойко Борисов, който според тях е готов да жертва етническия мир, за да запази съюза си с националистите. Не виждаме съществена разлика между политиката на ГЕРБ и „Атака” спрямо етническите малцинства бе констатацията на членът на Националния съвет на БСП Назми Мюмюн.

  Дори най-твърдите съюзници на ГЕРБ в Кърджали от  Политически клуб „Тракия” вече търсят възможност да се измъкнат от договорките за обща коалиция. Избирането на червения Красимир Премянов за лидер на Съюза на тракийските дружества в България също е преграда пред опитите на общинските съветници Яни Янев и Огнян Иванов да сътворят предизборен съюз със герберите.

  От ДСБ,които се гласяха да дадат рамо на евентуална анти-депесе коалиция също се ослушват. Действията на атакистите разколебаха Командира и той не би искал да има славата на националист точно в Кърджали. А критиките в Синята коалиция към него са сериозни. Обвиняват го, че предава демократичните ценности, заради по-твърда позиция спрямо малцинствата. Темата за национализма вече ни разделя , както в страната така и в Кърджали, коментират седесари  поведението на ДСБ .

 От „Атака”в Кърджали пазят мълчание. Надяват се на чудо за да се сбъдне желанието им за общ фронт срещу ДПС в общината.

  В ГЕРБ се чуват все повече гласове за самостоятелно участие на изборите, твърдят активисти на Бойко Борисов. Това означава и партийна кандидатура. Най-харесвана за градоначалник е Цвета Караянчева. Тя обаче не желае да участва в кметската надпревара, като заяви, че ще е по полезна като депутат.

 Мнозина от герберите харесват областният управител Иванка Таушанова, заради твърдата и политика спрямо ДПС. Кандидатурата и ще получи подкрепата и на националистите, твърдят атакисти.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини