Назми Мюмюн:Бойко се превърна в заложник на Волен

Назми Мюмюн

Бойко Борисов се превърна в заложник на Волен Сидеров. Той е готов да жертва етническия мир за да запази властта си и партньора в управлението- „Атака”. Коментарите му по случаите на етническа конфронтация издават желанието му на всяка цена да омаловажи случващото се. Това заяви за Кърджали бг вести членът на Националния съвет на БСП  Назми Мюмюн. Според него главен виновник за скандалния сблъсък до джамията в центъра на София е кметът Йорданка Фъндъкова, която е разрешила митинг на „Атака” в непосредствена близост до храма. Инцидентът бе лесно предвидим, като се има предвид агресивността на националистите,смята Назми Мюмюн.

 Според социалистът, Бойбко Борисов трябва спешно да се разграничи от Волен Сидеров и прокуратурата да забрани „Атака”. Само така ще повярваме, че все още сме правова държава, смята Назми Мюмюн.

 Той смята, че ако властите не спрат нагнетяването на етническа омраза и конфронтация, насилието ще се пренесе в смесените райони. Това ще опорочи местните избори. Една капка кръв да се пролее и те ще загубят ореола на свобода и демократичност, смята Назми Мюмюн.

 Членът на Националния съвет на БСП каза още, че действията на „Атака” са отприщени от национал –популизма на ГЕРБ. Той припомни изказването на Бойко Борисов за това, че Възродителният процес е правилна държавна политика, само дето методите му са грешни.

 Трудно ми е да намирам разлика между политиката на ГЕРБ и „Атака” спрямо малцинствените групи в страната. Тяхното анти-депесе говорене се превърна в откровени анти-турски настроения, коментира Назми Мюмюн.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини