Корман Исмаилов:Превземаме ДПС отвътре

Корман Исмаилов

Не виждам разлика между тези момчета, които атакуваха джамията и тези момчета от ДПС, които атакуваха хората на полицията. Крайният национализъм и дали ще е радикален български или краен радикален турски – няма разлика.

Това каза депутатът Корман Исмаилов, изключен от ДПС заради критики срещу ръководството.

Ние сме обект на атака от тези две групи в обществото. От нищо не ме е страх, но всеки нормален човек се страхува и има много страх в регионите, където подобен тип организирани групи обикалят, особено по време на избори и митинги. Там свободата на словото, толерантността отсъства. Там има заплахи и натиск
, заяви Исмаилов, цитиран от kafene.net

В интервю за държавното радио БНР той заяви, че "за съжаление след 20 години нашата демокрация е много крехка, започва да се създава среда, която храни подобен род действие и говорене".

Все още няма нагласи и намерение за създаване на нова партия извън ДПС, продължаваме обиколките и срещите с хората в страната. Алтернатива ще им бъде дадена за местните избори, но пътят по който сме тръгнали е дълъг и труден. Целта ни е да реформираме партията така, че да създадем критична маса вътре. Но всеки, който критикува бива изключен, изолиран, дори заплашван, подчерта Корман Исмаилов.

Бивши ченгета нямат право да заемат ръководни позиции. В ДПС имах много добра писта за развитие, но започнах да се чувствам крайно дискомфортно, тази търговия с политическо влияние..., ние бяхме с капаци на очите, смята депутатът.

Тези връзки и зависимост Доган-Волен, тези патриарси на прехода забавят в момента развитието на страната и водят до това, че много млади икономически активни хора искат да напуснат страната, каза още Исмаилов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини