Доган в Джебел:Правителството се провали с гръм и трясък

Правителстото се провали напълно за последните две години. Управляващите ще загубат президентските избори и ще има предсрочен парламентарен вот. Трябва да си луд да загубиш и да се опитваш да запазиш собствения си задник. Това заяви по време на възпоменателен митинг посветен на Майските събития от 1989 г. срещу тоталитарния режим в Джебел лидерът на ДПС Ахмед Доган. Това е първата му публична изява от година и осем месеца, след като Движението излезе в опозиция.

На пресконференция  Сокола прогнозира, че предсрочните избори ще бъдат през пролетта на 2012 г. С падането на това правителство завършва цял цикъл на прехода, един анормален,изчянчен, нелогичен цикъл подчерта Доган. Той посочи, че ГЕРБ не са били готови да управляват. С падането им от власт ще започне нормален демократичен процес. Очакват ни професионални партии с прагматични управленци, прогнозира лидерът на Движението.

    Според Доган страната ни няма визия за развитието си. Нито една партия не си е изработила такава. Бъдещия президент на нацията трябва да предложи визия за бъдещето. Евроентиграцията не е достатъчна. Не виждам ресурс в управлението на ГЕРБ. То не може да предложи подходящия кандидат,каза Сокола.

  Ахмед Доган цитира политици от Западна Европа според, които мултиетническия модел на Стария континент е провален. България има шанс да предложи своя етнически модел. От него има крещяща нужда в Балканския регион. Това са културни взаимодействия, духовен диалог. Търсене на най-добрия модел на комшулук и заедност. В модерния свят Балканите не могат да бъдат барутен погреб или санитарна зона. Те задават новия мултикултурен модел. Затова ние трябва да издигнем на качествено ниво отношенията ни с нашите братя и сестри в Турция. Връзката с изселническите организации трябва да бъде динамична. Балканският модел може да се окаже приложим за цяла Европа, подчерта Сокола. Това е друг тип сигурност, натърти той.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини