Хора на Дал освиркаха Доган в Джебел, жандармерия предотврати линч

Дузина привърженици на Касим Дал, водени от Корман Исмаилов освиркаха възпоменателния митинг в Джебел посветен на годишнината от Майските събития. Те издигнаха лозунг „Агентите от ДС вън от ДПС”. Хората на Дал за малко не бяха линчувани от многохилядното множество събрало се да почете жертвите, дадени по време на съпротивата срещу тоталитарния режим. Само намесата на тежковъоръжени жандармеристи предотврати саморазправата. Привържениците на Дал се оттеглиха в заведение зад трибуната, на която бяха лидерите на ДПС и даваха изявления за медиите. Вниманието на журналистите обаче бе съсредоточено не върху тях а върху първата публична изява на лидерът на Движението Ахмед Доган.

  Соколът определи симпатизантите на Дал като провокатори, които искат да цепят партията. Той каза, че в случая с бившата си дясна ръка е допуснал голяма грешка. Да отглеждаш, да напояваш, да пазиш, дори чадър да му осигуряваш и той да тръгне срещу теб!Изпитвам отвращение,сподели Доган пред множеството. Според него хората на Дал освен ясла, хазна и софра не виждат нищо друго.

  Лично лидерът на ДПС стои зад организирането на майските събития, които честваме. С тях се сложи край на тоталитарния режим в страната. Това е факт независимо дали се харесва на някои политически субекти или не, каза в емоционално слово народния представител Неджми Али.Той заяви, че  при управлението  на ДПС страната ни е постигнала два приоритета: членство в НАТО и в Европейския съюз. Решихме много проблеми в осемте години, в които бяхме на власт. Това стана благодарение на нашето единство. Затова г-н Дал не сте добре дошъл в нашия град. Вашите помисли са нечисти, подчерта Неджми Али. Според него недопустимо е човек, който 17 години е бил зам.председател на партията да тръгне срещу избирателите си и срещу народа си. Не приемам личност като вас да ми бъде морален съдник. Вие предадохте 600 000 души които гласуваха за нас, отбеляза Неджми Али.

 Представители на 80 изселнически организации от Турция присъстваха на митинга и дадоха рамо на ДПС и Доган в битката с Дал. Лидерът на най-голямата изселническа организация Емин Балкан каза: Проблемите се решават се единство. Българските турци имат една партия, която единствено защитава техните права и това е ДПС. Ахмед Доган е човекът който основно милее за вас. Сега има проблем с единството. Има хора, които искат да го разрушат. Българските турци няма да се поддадат на това и ще разобличат предателите от редиците си, категоричен бе Емин Балкан.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини