Младите огнеборци от Кирково станаха областни първенци

Младежкият противопожарен отряд на СОУ „Отец Паисий” в село Кирково оглави класацията в проведеното областно състезание „Млад огнеборец” на стадион „Дружба” в Кърджали днес. Второто място заеха учениците от ОУ „В.Левски”, село Луличка –село Звънарка, а на трето място остана отборът на ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в село Нановица.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

 Стартът на състезанието бе даден в присъствието на директора на ОД на МВР комисар Валери Баранов и зам.областния управител Асен Тюрдиев. Началникът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Христо Тодоров подчерта при откриването, че младежкото противопожарно движение в областта  пише своята история вече 11 години и през този период област Кърджали винаги е била в челната тройка в страната по масовост. Шестте отбора, заели първи места в районните състезания, премериха сили в две дисциплини – бойно разгръщане на 100 метрова състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане.

Купа, медали, грамоти и топки бяха наградите на първите три тима в класирането. Златните медали  на първенците връчи зам.областният управител Асен Тюрдиев, сребърните медалисти получиха отличията си от началника на РИО на МОМН в Кърджали Емилия Владева, а третите в класирането бяха наградени от комисар Христо Тодоров. На отборите, заели следващите места, бяха връчени предметни награди.

Областният първенец „СОУ „Отец Паисий” в Кирково ще участва в националното състезание, което ще се проведе в Кранево от 9-ти до 11-ти юни.

На снимката: Златните медалисти от СОУ „Отец Паисий” в село Кирково, комисар Христо Тодоров, зам.областният управител Асен Тюрдиев и началникът на РИ на МОМН Емилия Владева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини