Млади огнеборци помагат на пожарникарите в областта

Областно състезание с младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” ще се проведе на 18.05.2011 г. от 10 часа на стадион “Дружба” в Кърджали. Участие в състезанието ще вземат 6 отбора, класирали се на първите места в проведените районни състезания: Кърджали – ОУ „Васил Левски” в с. Комунига, Момчилград – ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в с. Нановица, Крумовград – ОУ „Васил Левски” в с. Звънарка – с. Луличка, Кирково – СОУ „Отец Паисий” в с. Кирково, Ардино – СОУ „Васил Левски” в гр. Ардино, Джебел – ОУ „Христо Смирненски” в с. Рогозче.Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

        Отборите ще премерят сили в две спортни дисциплини: бойно разгръщане на 100 метрова състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане.

          През тази учебна година в областта са сформирани 39 младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”, в които членуват 476 младежи и девойки, като дейността е организирана под прякото методическо ръководство на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” и РИ на МОМН в Кърджали.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини