Празничен концерт почете Солунските братя

С празничен концерт децата от най-голямото основно училище в областта „Св.св.Кирил и Методий” отбелязаха празника  на светите братя 11 май.Залата на Културния дом бе препълнена от ученици,преподаватели и родители.Тържеството започна с химните на Република България и Европейския съюз.Децата посрещнаха и знамето на училището.Те изпяха песен в  прослава на светите братя и обявиха,че посвещават концерта си на първите будители свети Кирил и свети Методий. Ние ученици и учители сме пазители на словото и славянската писменост,подчертаха участниците в музикалната програма.

 В различни епохи сме изразявали почит и възхвала към светите братя.Това е така защото делото им не се побира в рамките на една епоха.Днес най-голямата инвестиция на нашето общество е в образованието .Горди сме, че българското училище е достъпно за всички деца.Ние сме сред първенците в областта на олимпиади, конкурси и изпити,подчерта в словото си директорът на училището Лиляна Янкова. Тя припомни, че заради приноса си в световната култура и образование св.Кирил и св.Методий са обявени за небесни покровители на Обединена Европа.

 Поздравителен адрес и цветя изпрати областният управител Иванка Таушанова. Тя призова учениците и учителите от „Св.св.Кирил и Методий” да отстояват благородната кауза на своите патрони.

Поздравителен адрес бе прочетен и от община Кърджали.

Дузина самодейни състави от училището изнесоха едночасова музикална програма. Всички  състави са подготвени в часовете по свободно –избираема подготовка , споделиха педагози.

Георги Кулов

Лиляна Янкова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини