С уседналостта режат половината от избирателите в Кърджалийско

Цвета Караянчева

Едва 160 000 души в Кърджалийска област ще могат да упражнят правото си на глас на предстоящите местни избори. Само те са регистрирани по постоянен и настоящ адрес. Още толкова гласоподаватели увисват въпреки, че Конституционния съд отхвърли членове от Изборния кодекс като противоконституционни. Магистратите атакуваха не уседналостта, а  срока от 12 месеца и го сведоха до 10, поясни пред журналисти народният представител Цвета Караянчева. Тя обвини местни червени лидери, че леят крокодилски сълзи и настоявали за 18 месеца регистрация по постоянен и настоящ адрес. Именно БСП  заедно с ДПС сезира Конституционния съд  и поиска да отпадне  уседналостта. Първите 35 подписа под искането са на депутати от Коалиция за България. Това е популизъм, категорична бе Караянчева. Според нея ГЕРБ си е свършил работата и кодекса ще служи на правителствата занапред.

 ГЕРБ обсъжда два варианта за номинация за кмет. Гражданска и партийна. Критерии има за партийния кандидат. Той трябва да е с чисто минало, ясна гражданска позиция и мотивация да превърне Кърджали в добро място за живеене на младите хора. Кандидатът на ГЕРБ трябва да представи визия за развитието на общината, подчерта Караянчева.

 Тя категорично обяви, че няма да се кандидатира за кмет на Кърджали. Съгражданите ми са ме пратили да изразявам интересите им в столицата .Смятам, че в Народното събрание ще съм по полезна на цялата област,отбеляза Караянчева.

Тя потвърди информация на Кърджали бг вести, че са водени разговори с евентуални кандидати , зад които да застане широка коалиция срещу ДПС. Отрече обаче те да са отказвали на герберите  . Преговорите бяха съвсем предварителни, уточни Караянчева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини