600 на протест заради шума от атракциони в Кърджали

 Ще започнем Деня на Кърджали с протест ако кметът Хасан Азис не премахне въртележките от паркинга пред стадион Дружба.600 човека ще излязат на бунт срещу всекидневния тормоз  от чалга,крадци и сергии.Това е третият кмет който смята че увеселителните мероприятия на общината трябва да се провеждат на този паркинг.Циркове и  атракциони трайно окупираха мястото пред стадион Дружба.Това заяви на пресконференция Инициативен комитет от кърджалийци председателстван от Пейчо Пашов.

 Пашов съобщи,че в общината е депозирана подписка с 600 участници,настояващи за преместването на увеселителните мероприятия на общината до пасарелката на  мястото на сергиите за промишлени стоки.Тя се подкрепя от новосформирана група за подкрепа във Фейсбук.

Не е редно в жилищен район да се вдига такъв шум, смята Пашов. Според домоуправителките Янка Анадолиева и Роса Йорданова  по време на Дните на Кърджали хората от района между булевардите „Сан Стефано” и” Беломорски” са подложени на ежедневни кражби и тормоз от децибели. Дори смяната на дограми и поставянето на метални врати не помагали срещу  проблемите.

Искаме да сме от празнуващите, а не от тормозените по време на Дните на Кърджали, казаха от Инициативния комитет.

 Освен това в подписката се настоява да се постави светофар на кръстовището на улица „Стадионска” и бул.”Беломорски”, за да може децата от района безпрепятствено да пресичат за да стигнат до парк” Прстор”.

Георги Кулов

Пейчо Пашов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини