Синият кандидат за президент идва в Кърджали и Кирково

Румен Христов

Кандидатът на СДС за президент на страната Румен Христов ще посети Кърджали и Кирково и ще гостува на местните сини клубове. Покана към него е отправена от сини активисти и от Ардино, научи Кърджали бг вести.

 Христов е много популярен сред седесарите  в Кърджалийска област. Ще припомним, че те на два пъти гласуваха във вътрешни избори за него в надпреварата за лидерския пост в партията. Сините в Кърджали очакват от Христов , който бе земеделски министър в служебното правителство на Стефан Софиянски, да обърне внимание на земеделието в региона и сериозните проблеми в него.

 Според общинския лидер на СДС в Кърджали Дора Христова, Румен Христов е човекът, който може да обедини десните сили в страната и да се противопостави на популизма в политиката. Той се ползва с подкрепата на синия лидер Мартин Димитров, който издигна кандидатурата му за президент. Смята се, че Румен Христов не е обременен от миналото, както някои десни лидери, а в същото време има сериозна политическа биография.

   Румен Христов е роден в село Борово, Русенско през 1955 г. Женен е.Съпругата му Жана е адвокат. Дъщеря му Мила е студентка в Лондон.

Член е на СДС от 1990 г.

 Трудовата му биография започва като научен сътрудник в Икономическия институт на БАН. От 2002 г. е управител и собственик на частна консултантска компания. В периода 1997-2002 г. е главен административен секретар на президента Петър Стоянов. През 1997 г. е министър на земеделието в кабинета Софянски. През 1996 г работи като съветник по земеделието в администрацията на президента Желю Желев. През 1993 г. е първи зам.-министър в земеделското ведомство.

 Член е на Ротари Клуб София и Президент на клуба за ротарианската 1997-1998 г.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини