Деца чистят околностите на крепостта Моняк

Най-голямото основно училище „Св.Св.Кирил и Методий” в деня – „Цветница” се включи в общинската кампания – „Кърджали – чист и красив”, по случай Деня на Земята. Природо-изследователският отряд „Малката Ахрида” с ученици от V до VІІ клас организира истински празник на чистата природа. С много ентусиазъм беше почистен туристическият маршрут от Националния военно-полеви лагер в село Широко поле до крепостта Моняк. Като домакини на ІV Национален ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма” – юни 2011 под патронажа на кмета на община Кърджали – инж.Хасан Азис, училищният отрядът започна с почистването на маршрутите за събора. Добрата работа бе възнаградена с много емоции при състезателните игри в лагера. С приятелите от СОУ”П.Р.Славейков” се състезавахме в спортно туристическа щафета, теглене на въже, стрелба с въздушна пушка, разпъване на палатка. Безпристрастното жури от експерта по младежки дейности в община Кърджали – Тодор Радев, началника на лагера – Минчо Гумаров и ръководителя на отряда – Елена Топалова присъди награди на първенците.

В дар за лагера се превърна засадения с храсти и райграс кът „Огнеборци”. Със съдействието на началника на ОУ „ПБЗН” – Христо Тодоров, този кът ще посрещне участниците в Националния събор с демонстрации за гасене на пожар в гората.

Амбициозният план на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” за отбелязване Деня на Земята включва още : почистване на защитената местност „Венерин косъм”, защитения кът в музея , училищния двор и класните стаи и участие във всички общински мероприятия.

На 21 април в училище природо-изследователският отряд „Малката Ахрида” тържествено ще приеме новите си членове, с полагане на клетва и ще отбележи втория си рожден ден.

„СУПЕРСКО” – училищен вестник

  ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” Кърджали

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини