Деян Бисеров се е самоубил,сочи разследването

Няма данни за насилствена смърт на 22-годишният Деян Бисеров, който преди два дни бе намерен мъртъв в подножието на стената на язовир „Кърджали”.Никой не го е подтиквал да сложи край на живота си, заявиха за Кърджали бг вести от Регионалния пресцентър на МВР.

   Съдебните медици отказаха подробности за резултатите от аутопсията на младежа. Води се досъдебно производство и от прокуратурата редуцират информацията за медиите.

   Деян Бисеров е имал постоянна регистрация в кв.”Веселчане”в Кърджали. Той не е родом от града, научи Кърджали бг вести. Слага край на живота си по лични причини.

  Язовирната стена е любимо място за кърджалийци, посягащи на живота си. Въпреки охраната на стената опитите за самоубийства се редуват през няколко години. Преди време от стената се хвърли млада кърджалийска журналистка, която остави дете сираче.Поводът бе любовно разочарование.

През деветдесетте години на миналия век тогавашни спасителен отряд към Гражданска защита успя да спаси млад мъж, който се бе отървал по чудо при опит да скочи от стената.

  Най-често самоубийствата в Кърджалийско се извършват чрез обесване, сочат наблюденията. Това не противоречи на каноните на ислямското вероизповедание,което е религия на по-голямата част от населението. Най-често на живота си посягат самотни хора. Между 50 и 70 са случаите на самоубийства годишно в региона. Все повече млади хора слагат край на дните си. Около 20 % са с доказани психически проблеми,твърдят психиатри.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини