Ученичка на Норбеков:Кърджалийци са много дисциплинирани

Гузал Тажибаева

В Кърджали се проведе курс по оздравителна терапия по методиката на академик Норбеков.Обучението се водеше от една от най-добрите му ученички Гузал Тажибаева. Гузал започва да помага на световноизвестния психолог от 2001 г. Завършила е курс на обучение през 1999 г.в Ташкент. До тогава работи във френска фармацевтична компания.Самата тя по професия е лекар.Завършила е в Ташкент. Казва, че е отишла на курса на Норбеков от любопитство. Не се е считала за болна. Имала е леко снижено зрение.След това в живота и настъпва обрат.

Гузал Тажибаева бе любезна да отговори на въпросите на Кърджали бг вести:

 -Намирате ли кърджалийци  за по-различни от Вашите курсисти в други градове на страната?

-Първото, което забелязах, е че са много дисциплинирани и от първите дни започнаха да показват резултати. Благодарение на това че още от началото започват да работят. Това е  основната разлика. А иначе хората в България навсякъде са добри, навсякъде са открити. Мога да кажа , че във вашата страна хората са по-усмихнати,отколкото в други страни,например в Русия.

-Курсът който проведохте е от т.нар.първо ниво. С какво може да бъде полезен на хората, които участват в него?

-Първото ниво е насочено за премахване на хроническите заболявания на организма, благодарение на събуждането на вътрешните му ресурси. Работи се с елементи на характера, с вътрешното състояние,което да доведе до здраве. И от друга страна ,това е работа от здравето към самореализация в живота.

 При първото ниво се възстановяват сетивата: зрението , слуха, обонянието. До 90 процента от слушателите идват с нарушено зрение. Освен това участниците в курса имат и допълнителни проблеми. Това могат да бъдат заболявания на половата система, миоми, кисти. Срещат се заболявания на белите дробове, бронхити, астма, болести на бъбреците, цистити,на опорно двигателния апарат.

-В какво същност се състоят лечебните качества на терапията на Норбеков?Как постига тя своите резултати?

-Едно и също заболяване  при няколко различни слушатели може да е предизвикано и от различни причини. Поради това ние се стараем да въздействаме именно на причината. На първо място това е работа с опорно двигателната система и гръбначния стълб. Когато работим върху гръбначния стълб при повечето хронични заболявания се наблюдават подобрения, защото именно там се крие основната причина. Това е само една сфера. А ние работим по десет различни.Основно е въвеждането в ред на емоционалната сфера. Ние учим човека от всяка една емоция бързо да се връща в състояние на спокойствие. Това прави емоциите еластични,гъвкави. Следващото направление това са чертите на характера. Характерът при болният човек вече е адаптиран към страданието. Някои навици поддържат и закрепват болестта, защото тя е пуснала корени в характера му. За десет дни по време на курса слушателите се учат. Не мога да кажа, че придобиват навици. Но задачата ни е да вложим в неговия начин на живот нови привички. Например да работи със себе си 15-20 минути всеки ден. Защото, ако човек отделя на ден това време за себе си ще има резултат. Следващото направление на работа е с имунитета. Тренираме също волята, духа. Има специални упражнения за работа с вътрешните органи. Човек създава сам „топлина” и „прохлада” вътре в органа и по този начин прави „масаж”.

-Казват, че системата на Норбеков се опира на древната узбекска медицина. Кое идват от мъдреците и кое е новото?

  -От древността е взет основния принцип, че когато става дума за лечение на човек не може да се цери само неговото тяло. На първо място трябва да се види какво е в душата на слушателя, какво е в мислите му. И ако има разслояване едно в мислите, второ в душата, трето в тялото то проблемът е сериозен. Лечението само на тялото дава временен резултат. Задачата е да се махне причината в душата.

-Бихте ли посочили случаи на хора преодолели болести и проблеми с терапията на Норбеков?

-Редовни  са случаите на лекуване на разширени вени, изчезват белези, болки от хронични заболявания. Необичайните случаи стават обичайни с практиката ни, тъй като дълго време водим курсове. Мен ме впечатлява не самото оздравяване, а как човек постига това. Виждам на един курс жена със захарен диабет и на друг курс жена със същото заболяване.  На единия курс жената работи като дете, радва се на всеки малък резултат, буквално свети. Тя има ретинопатия, наднормено тегло, не може да ходи, но по- бързо получава резултат от другата ,която има по-малко усложнения, но е с по- унил характер.

  -Тази методика донесе на академик Норбеков световна слава. От колко време сте в България?

-Аз съм преподавала в Москва и още няколко града на Русия, както в Казахстан и Узбекистан. Последните шест години работя в България. Що се отнася до академик Норбеков той работи във всички страни, но не го прави постоянно. Той е предал първо и второ ниво на оздравителните курсове в ръцете на своите ученици. Обучил ги е на методиката. Днес той води само „Работилницата на успеха”.Това е четвърто ниво. Курс по усъвършенстване на живота по 495 параметъра. В древността мъдреците са преброили, че човек има 495 параметъра на живота. За десет дни ние можем да вземем само 20-30 от тях. Например един параметър е семейният живот. Идвайки на курс някои не може да намери половинката в живота,друг има семейство,където не вървят отношенията. Човек трябва да направи ревизия на своя живот, да види къде какво не го удовлетворява и да прецени как да работи в тази област. Друг параметър е реализацията в живота. Човек може да се разболее от неудовлетвореност, когато умее много,  но не може да се реализира.

 Важен параметър е финансовия. Когато слушателят е в нужда той не е свободен, той е в робство. Когато са нужни пари може да се отвори собствен бизнес.На това също се отделя внимание в „Работилницата”.Това не само начин на изкарване на пари, а начин да разкриеш всичките си качества. Когато работиш като наемен работник ,не можеш да разкриеш в себе си управленеца.

-Кой е най-големия успех на терапията на Норбеков?

-Като най-голям успех бих посочила, че се променя не само здравето, но и живота на човека след курса. В основата е вложен духовния подход към обичайните неща, които правим в живота си.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини