Принципът на уседналост спъва 4000 изселници за вота в Кирково

Владимир Иванов и Цвета Караянчева

Есад Садък, Владимир Иванов и Вълчо Ангелов са сред номинираните в партиен анализ на герберите  за кандидат-кмет на Кирково.  Все още не са обработени резултатите от анкетата, която партия ГЕРБ проведе сред  50 000 членове ,между  които и 1400 души в Кърджалийско.

 Очакваме да спечелим вота в Киркова, това е трудна  , но постижима задача,каза пред журналисти в Кърджали общинският лидер на герберите в Кирково Владимир Иванов.

Той посочи, че принципът на уседналост реже от вота в общината 4 000 изселници, които досега са давали гласовете си за ДПС  чрез т.нар.изборен туризъм.

Според народният представител Цвета Караянчева  новия Изборен кодекс  дава огромни шансове на ГЕРБ, както в Кирково така и в Кърджали. Той не позволява на ДПС да манипулира вота, включително и чрез секционните протоколи в селата.

Според Владимир Иванов членската маса на ГЕРБ в община Кирково нараства непрекъснато. Присъединяват се предимно млади хора. Вече  членовете наброяват 237 души, като над двадесет са новите молби. Двадетсетина гербери пък са подали заявления да напуснат партийните редици, призна Иванов.

 Самият той се занимава с бизнес. Дал е работа на 450 души. През миналата година е отворил нови 60работни места.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини