Читалище „Юмер Лютфи” готви голям концерт

Най-голямото културно учреждение в Кърджали, което възражда и развива местната турската култура Народно читалище „Юмер Лютфи1993” на 28 април организира голям концерт в Дома на културата. Проявата е посветена на 23 Април-Ден на детето, който се празнува в Република Турция.  Концертът включва изпълнения на турски народни танци и песни и стихотворения за празника на детето. В него ще вземат участие близо 100 деца и младежи, които развиват художествена самодейност в духовното средище.

Във връзка с концерта секретарят на читалището Мюзекки Ахмед сподели, че ръководството е решило  да се чества и в Кърджали Деня на детето, който се празнува много ентусиазирано в Турция. „Интересът към  подготвения концерт е много голям. Фолклорните състави и музикални формации към читалището са в трескава подготовка. Както всяка година  през Май ще организираме пролетни концерти в различни градове и села в кърджалийския регион. Нашите екипи продължават да работят на професионално ниво без да очакват никаква материална отплата за съхранението на местната турската култура и традиции в региона и затова искам да изразя сърдечната си благодарност към тях”, отбеляза Мюзекки Ахмед.

По случай Деня на детето читалището, със съдействието на турското генерално консулство в Пловдив, е уредило една група деца да участват в Балкански детски празник  в Едирне.

Мюзекки Ахмед каза, че тази година на 4 юни, със съдействието на Община Кърджали, ще проведе Третия национален етнофестивал.

Ресмие МЮМЮН

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини