Младежи и омбудсман проверяват институции в Кърджали

Членове на Детския и младежки парламент в Кърджали заедно с омбудсмана на общината Хакиф Емин провериха работата на териториалното звено на Националната агенция по приходите, Информационния център на община Кърджали и Общинската земеделска служба. В продължение на два дни те наблюдаваха и описваха дейността на трите учреждения в рамките на проекта „Моите права-отговорност на европейски гражданин”по програмата „Младежи в действие”. Общо 25 младежи са ангажирани в мониторинга. Въз основа на докладите на младите хора обществения посредник на Кърджали ще изготви специален бюлетин.

  Членовете на младежкия парламент са много доволни от възможността да работят с омбудсмана на Кърджали. Това е поредната съвместна проява.,каза Нели Карабашева от Обединен детски комплекс, която отговаря зза Детския и младежки парламент.

  Проектът е разработен от млади хора от Бургас. Той включва като партньори Детските и младежки парламенти и омбудсмани в Бургас,Видин,Казанлък и Кърджали. В нашия град работата се подпомага от обществения посредник Хакиф Емин.

  Проектът се осъществява в три етапа. Първият включва младежкия мониторинг върху институциите. Заложено е и наблюдение върху насилието и агресията . Вторият етап предвижда младежки форум под наслов „Виновно безразличие”, който ще се проведе в Бургас. Там всеки от партньорите ще докладва, какво е направил. В основата на проявата ще бъде кръгла маса. Третият етап включва разпространение и популяризиране на добрите практики в училищата в градовете-партньори.

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини