Гости от цялата страна идват за печено агне в Кърджали по Великден

Михаела Кирчева

Печено агне на трапезата си са поръчали повечето гости на Кърджали за Великден. Всички семейни хотели и къщи за гости в околностите на Кърджали са заети. На Главатарци и Енчец е фул. Празни места няма от седмици. Това съобщи за Кърджали бг вести шефката на туристическата агенция „Габи тур”Михаела Кирчева.

Традиционно гостите на Източните Родопи предпочитат по малките хотели, където могат да се отпуснат. Градските комплекси се посещават основно от хора идващи по бизнес дела,поясни Кирчева. В Кърджали идват компании от големите градове на страната като София, Варна, Пловдив,които искат да сменят ритъма на ежедневието. Това са предимно млади семейства и компании. Тук те предпочитат местните специалитети.

Агнетата са поръчани отдавна. Те влизат в туристическите пакети, поясни още Кирчева.

   Собственикът на къщата за гости „Бетула” в Главатарци Георги Башков, каза че въпреки кризата няма отлив на туристи в сравнение с миналите години. Има търсене. Хотелите и къщите в Главатарци са ангажирани до последното място.

  Подобна е картината и във зоната за отдих при Енчец. От хотел „Язовир Кърджали” ни казаха , че всичко е пълно с гости от София и Варна. Пристигат групи от по две три семейства. Искат волна програма.

  За разлика от жителите на големите градове кърджалийци предпочитат да карат в семейна среда големия християнски празник .

  Има предложения за екскурзии в чужбина но няма желаещи,казаха за Кърджали бг вести от туристическа агенция, която организира пътувания извън страната. Имало е много записани учители за екскурзии в Румъния и Дубровник, но не са успели да попълнят групите и пътуванията се осуетили.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини