Курсът на Норбеков в Кърджали започва след два дни

Николина Иванова

Курс по лечебната методика на световноизвестния акадмик Мирзакарим Норбеков започва от 17 часа на 9 април в Кърджали.Той ще се провежда в Актовата зала на СОУ”П.Р.Славейков”.Ще го води екип от Русия,начело с Гюзал Таджибаева,най-добрата ученичка на Норбеков.

  Групата вече и сформирана ,но организаторите са готови да я разширят ако се появат спешно кандидати.

Курсът ще трае 10 дни.Сеансите се провеждат вечер и траят по четири часа.

 Както Кърджали бг вести първи писа две са кърджалийките, които са карали терапията на Норбеков на курс в София:

 Мариана Атанасова свали два и половина диоптъра Преди обучението при видни ученици на големия узбекски психолог Мариана е имала четири диоптъра. Проблемите с очите настъпили в резултат на дългогодишна работа с компютър. Сега кърджалийката не се безпокои за зрението си.

  Курсът тренира психиката. Силата на самовнушението е велика. Човек успява да повлияе на организма си и да преодолее определени хронични болести. Важно е да се усвои позитивното мислене и техники , които позволяват да се неутрализират причините за повечето здравословни проблеми, сподели за Кърджали бг вести Мариана Атанасова.

 Николина Иванова преборва тумор в главата с терапията на световноизвестният узбекски учен. Поредица от нещастия са на път да сложат край на живота й.Приятелка и дава пари за курс на Норбеков в София.Записва се.От обречена руина се превърнах в нов,борбен човек,сподели за Кърджали бг вести Николина.

   Сагата започва през 2004 г.Николина е студентка в Минно-геоложкия университет „Св.Иван Рилски” в София.Откриват и тумор в главата.Оперират я.Прекъсва обучението си.Малко по-късно пада и чупи крак.Обездвижена е.Отчаяна е до краен предел.

  Тогава на помощ идва нейна приятелка.Препоръчва й да се запише на курс за самовъзстановяване на здравето по методиката на Норбеков. Николина не се нуждае от сериозна агитация. Вече е чела книгата на световноизвестния академик „Опитът на един глупак,стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”. Изкарва курса. Ефектът е поразителен. Успява да преодолее депресията. И вместо да се предаде се амбицира да се докаже. Убедена е, че освен операцията, за да се справи с болестта й е помогнала терапията на Норбеков.

Гузал Таджибаева,която ще води курсът в Кърджали  е старши преподавател към Института за самовъзстановяване на човека в Москва. Завършила е Ташкентския медицински педиатричен институт.Дипломирала се е като лекар неонатолог. Занимава се със системата на Норбеков от десет години.

 Тя пояснава:Системата на Норбеков се основава на регулацията на физиологичните процеси чрез контрол на емоциите. Разработена е дори техника за управление на чувствата. ”Човек се учи да излиза от различни отрицателни състояния. Отделно се тренира въображението. Когато силно желаеш нещо то се получава”, казва Гузал Таджибаева.

Системата на академик Мирзакарим Норбеков за самовъзстановяване здравето на човека е изключително популярна в света и в България. У нас ежегодно се провеждат оздравителни курсове , водени от учениците на световноизвестния учен. В тях има един цял източен мироглед, поднесен с много хумор и настроение. За своята система Норбеков казва,че  това което иска да научи хората не му принадлежи. Тези знания той получил от своите наставници-узбеки. Те са на повече от 5 000 години, но са адаптирани за нашия свят. Според академик Норбеков всички болести ни спохождат заради неумението да управляваме собствения си организъм.

Георги Кулов

Мариана Атанасова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини