Базарът за промишлени стоки готов до края на май

В края на май ще бъде завършено строителството на Базара за промишлени стоки в Кърджали и в началото на юни търговците ще могат да се нанесат в новите помещения, съобщи кметът на общината инж. Хасан Азис. Базарът се явява продължение на цялостното оформяне на пространството на пазара, за да може той да създаде удобство на търговците и да бъде предоставено разнообразие на гражданите по отношение на стоките – не само плодове, зеленчуци, риба и цветя, но и промишлени стоки.
Кърджалийският градоначалник нарече мястото на базара проблемно, защото в продължение на 15 месеца „доброжелатели” от местния парламент са предизвикали проверки от страна на САПАРД и ДНСК, което строителството. От тези 15 месеца загубиха само жителите на Кърджали и търговците, които закупиха места от този базар, подчерта инж. Хасан Азис.
На базара се изграждат 54 клетки със средна площ от 7-10 кв.м. Всички обекти са продадени, като са платени 60 процента от стойността на търговската площ. Събраната сума е 953 000 лева, строителството е на стойност 455 000 лева. С остатъка ще се покрие задължението към кредита набанката, който бе изтеглен за строителството на пазара, каза кметът. По думите му парцелът, на който в момента се намира пазара за промишлени стоки, е продаден. Сумата от 360 000 лева от това е отишла за погасяване дълга към банка”Алианц”.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини