Кармазъ Назми сплоти БСП и ГЕРБ в коалиция

Кърджали първи доказа на всички скептици ,че коалиция между  БСП и ГЕРБ е възможна !

 След повече от месец тайни преговори между представители  на  двете партии , гарнирани на моменти  с редица усложнения , бе обявена общата кандидатура за кмет на предстоящите местни избори. Това е познатия на всички кърджалийци  Назми  Мюмюн, известен още и като Кармазъ Назми. Всяко зло за добро и да запретваме ръкави, решиха представителите на двете основни политически сили в Кърджали – БСП и ГЕРБ.

 Представителите на управляващата в момента партия  до последния момент се опитваха да наложат не по-малко достойната кандидатура на народната представителка Цвета Караянчева, но съображения от стратегически и тактически характер, както и нейните неубедителни в последни дни  изяви по националните медии решиха спора в полза на Назми Мюмюн.  Всички преговарящи  бяха единодушни, че това е най-достойният кандидат, доказал се в годините с ценностните си качества и обществен рейтинг. Зад него ще застане голям процент от етническите турци в общината, които Назми редовно черпи с баклава за Байряма и даже ходи в джамията да ги поздравява за празника. Очаква се за кандидат за кмет в Кърджали  ДПС също да издигне турчин, което е голяма грешка, защото обикновено в автобусите с избиратели от съседна Турция се обяснява, че трябва да пуснат бюлетина за турчина. А в Кърджали ще има две турски кандидатури.Така автобусният електорат ще бъде разколебан за кого да гласува  и поне половината от вота му ще бъде за другаря Назми.

  Не е маловажен и факта, че Назми Мюмюн има широка подкрепа сред членовете и симпатизантите на ГЕРБ.

С негово съдействие поне 500 пенсионерки почиваха за сметка на БСП на Пампорово, а после гласуваха за Бойко Борисов. Симпатиите им към Назми обаче не са изгаснали и ще се отразят на крайния резултат на местния вот в общината.

След седмица ще бъдат и представени имената на екипа, който трябва да реализира печелившата кампания на общия кандидат. За сега се търсят кандидати с широка подкрепа от обществеността. Сигурното до тук име е на настоящата областна управителка Иванка Таушанова. Ще се разчита на добрия и управленчески опит, натрупан от нея през годините. А освен това мъдрите кърджалийци не са забравили народната поговорка „ Не се знае от кой храст какъв заек ще изскочи”.

   Кандидатурата на Назми Мюмюн ще обедини около себе си и по-голямата част от „българомохамеданите” в Кърджали.  Значителна част от тях по традиция гласуват за тези, които са на власт и в случая няма дълго да се колебаят и ще направят правилния избор.

    Засега решението за обща кандидатура е предложение от централната градска част – районът около бившият „Детмаг”, сградата в която се помещават земеделските служби и клуб „ На всеки километър”.Предстои гласуване до края на деня и очакванията са за силна и мощна подкрепа и от другите квартали в града.

       ЧЕСТИТ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ПП” ГЕРБ”!

           ЧЕСТИТ 1 –ВИ АПРИЛ – ДЕН НА ХУМОРА,

                                                     ШЕГАТА И ЛЪЖАТА!

 1 април, 2011г.                      Общински съвет на БСП

                                                 Кърджали

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини